
-
Čas přípravy30 minut
-
Porce8
-
Celkový čas30 minut + ztuhnutí
Jestli máte rádi krémové dezerty a karamelově kořeněnou chuť sušenek Lotus, tenhle cheesecake si zamilujete na první sousto. Je ideální jako slavnostní dort i rychlé pohoštění ke kávě – jednoduchý na přípravu, ale chuťově opravdu luxusní. Navíc krásně drží tvar a výborně se krájí. Stačí pár surovin a trocha trpělivosti při chlazení. Výsledek? Krémová lahoda, která mizí ze stolu rychlostí blesku.
Lotus cheesecake z mascarpone nepečený je rychlý karamelový dezert, kde najdeme spojení jemného mascarpone, smetany a rozdrobených Lotus sušenek. Tato kombinace vytváří neodolatelný dezert, který je navíc bez pečení.
Suroviny na cheesecake
- Lotus sušenky – 180 g
- Lotus pomazánka – 150 g
- Mascarpone – 450-500 g (2 kelímky)
- Smetana ke šlehání – 250 g (1 kelímek)
- Máslo – 60 g
- Cukr moučka – 60 g
- Lotus pomazánka na ozdobu – 100 g
- Lotus sušenky – na ozdobu
Postup přípravy na Lotus cheesecake z mascarpone nepečený
Připravíme si formu o průměru 18-20 cm, kterou lehce vymažeme máslem.
Sušenky v mixéru rozmixujeme na drobky, máslo necháme rozehřát v mikrovlnce. Sušenky dáme do misky, přidáme k nim rozpuštěné máslo a pořádně promícháme.
Sušenkový základ přendáme do vymazané formy a lžící důkladně umačkáme na dno do hladké vrstvy. Takto připravený korpus dáme ztuhnout do lednice na 10 minut.
Mezitím si připravíme náplň z mascarpone, který lehce prošleháme s moučkovým cukrem a nakonec přimícháme Lotus pomazánku.
Dále si ve vedlejší míse vyšleháme smetanu ke šlehání dotuha a postupně ji vmícháme do směsi krému. Zapracujeme pomocí stěrky. Připravený krém přelijeme přes uleželý korpus, uhladíme a dáme ztuhnout do lednice aspoň na 6 hodin, nejlépe přes noc.
V mikrovlnce rozehřejeme 100 g Lotus pomazánky a nalijeme ji na uleželý cheesecake. Lehce rozmažeme a nakonec přidáme na okraj kolem dokola rozdrobené Lotus sušenky a dáme opět tuhnout na dalších 30 minut.
Ztuhlý cheesecake můžeme nakrájet a podávat.
Chutnal Vám Lotus cheesecake z mascarpone nepečený? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Lotus cheesecake z mascarpone nepečený
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Napište komentář